Site icon From-UA: Новости Украины

Як уникнути ризиків при відкритті депозиту

Депозит — чудовий спосіб для збереження заощаджень. А якщо це депозит з високою ставкою річних, ви ще й примножуєте свої кошти.

Депозити бувають різними: валютні та гривневі, з різним строком вкладу та відсотками, з можливістю безстрокового розірвання та без. У будь-якому разі перед відкриттям депозиту важливо розібратися з усіма нюансами, щоб уникнути усіх можливих ризиків.

У сьогоднішньому матеріалі ми зʼясуємо, що важливо врахувати при відкритті депозиту, важливі нюанси, а для прикладу поділимося досвідом від спортбанк відгуки.

На що першочергова варто звернути увагу?

  1. Проведіть аналіз умов депозиту в різних банках та знайдіть найбільш релевантний варіант для вас. Оберіть термін, на який ви готові покласти гроші на депозит, далі порівнюйте відсоткову ставку у різних банках та курс валюти, якщо це валютний депозит. Перевірте, як відбувається виплата відсотків.
  2. Надійність банку має значення. Перевірте, чи є у банка ліцензія на фінансову діяльність від НБУ. Також важливо дізнатися, чи є банк учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Ці гарантії вбережуть вас від втрати коштів у разі, якщо банк стане банкрутом. Важливо зазначити, що під час воєнного стану ФГВФО гарантує повне повернення коштів позичальнику у разі банкрутства банку. Раніше ця сума була обмежена. На завершення почитайте відгуки осіб, що вже мали досвід з депозитами в певному банку.
  3. Подумайте про можливість дострокового розірвання. Зазвичай така можливість коштує зниженими відсотками за депозитом. Тобто, якщо є така можливість і ви її обираєте, відсоток за депозитом може бути меншим на 0,5% або декілька %. Завчасно подумайте, чи можуть вам знадобитися вкладені гроші раніше закінчення строку депозиту. Якщо маєте сумнів, обирайте варіант з можливістю дострокового розірвання.
  4. Детально ознайомтеся з умовами депозиту перед підписанням договору. Як правило, перед остаточним схваленням депозиту, ви отримуєте повний перелік умов. Уважно перечитайте всі умови та уточніть моменти, які вам незрозумілі.

Чому варто звернути увагу на депозит «Boooster» від sportbank?

Український банк Sportbank пропонує депозит насправді унікальних умовах:

  1. Справді висока ставка: у гривні — від 15% до 18%, у валюті — від 0,1% до 0,5%. Ставка залежить від строку депозиту.
  2. Є депозит на 1, 3, 6, 9 чи 12 місяців. Для прикладу, за місяць депозиту в гривні ви отримаєте 15% річних. Для порівняння, інші банки пропонують таку ставку за депозит на пів року чи навіть рік.
  3. Є можливість дострокового розірвання. Якщо ви обираєте цю можливість, ставка за депозитом зменшується на 0,5%.
  4. Мінімальний вклад — 500 грн, максимальний — без обмежень.
  5. Нарахування відсотків щоденно, виплати — щомісяця.
  6. Відкриття та обслуговування — онлайн та безкоштовно.

Підсумуємо

Кошти не мають лежати, вони мають працювати. Депозит — класна можливість застрахувати заощадження від інфляції. Сподіваємось, наші поради стануть вам у пригоді. Вдалих депозитів та хороших відсотків!

Exit mobile version