Site icon From-UA: Новости Украины

Що таке автомобільний евакуатор і для чого він потрібний

Автомобільний евакуатор – це спецтехніка, яка призначена для навантаження, перевезення та розвантаження автотранспорту, що втратив можливість самостійно пересуватися. Найчастіше така ситуація відбувається у разі серйозної поломки автомобіля або після ДТП, тоді потрібен цілодобовий евакуатор.

Компанія «Евакуатор Сервіс» надає послуги професійної евакуації автомобілів техніки до точки проведення ремонту, огляду або стоянки. Тільки у нас вартість за км від 15 гривень плюс найоперативніша подача техніки до місця події. Ви можете викликати автоевакуатор в будь-який час доби, зв’язавшись з оператором по контактним телефоном.

Існує два основні види евакуаторів: легкові, призначені для транспортування авто, маса яких не перевищує 3 тонн; вантажні, що використовуються під час транспортування вантажів понад 3 тонни.

Конструктивно евакуатор є вантажним шасі з платформою, лебідковим обладнанням і підйомником. Платформа — це цільнозварна каркасна конструкція з покриттям з листової сталі. Вони бувають як ламані, і прямі. Перші можуть зрушуватися, другі встановлені стаціонарно. Ломані платформи дозволяють робити всі операції з навантаження та розвантаження автомобіля швидше, ніж прямі.

 

Робота евакуатора

Залежно від навантажувального обладнання спецтехніка подібного типу поділяється на два види: — установки з краново-маніпуляторним обладнанням; установки лебідкового типу.

Евакуатори з лебідковим обладнанням, як правило, є більш простим і дешевим варіантом, проте не завжди дозволяють успішно завантажити автомобіль на платформу. Наприклад, якщо до автомобіля, що постраждав у ДТП, немає зручного доступу, або він занадто пошкоджений. З іншого боку, якщо автомобіль просто зламався у дорозі, такий евакуатор цілком згодиться.

Евакуатор, обладнаний міні-краном-маніпулятором, дозволяє здійснювати навантаження автомобілів на платформу з відстані до 4 метрів. До того ж, якщо транспортний засіб має серйозні пошкодження, саме такий евакуатор може перенести його на вантажну платформу для подальшого перевезення.

Після навантаження постраждалий автомобіль надійно фіксується на платформі за допомогою натяжних ременів кріплення. Для забезпечення додаткової стійкості в процесі навантаження з шасі евакуатора висуваються спеціальні опорні гідроциліндри, що перешкоджають перекиданню.

На сьогоднішній день існує чимало компаній, які надають послуги евакуації транспортних засобів. При цьому викликати евакуатор у Києві можна в будь який час, коли особливо неприємно залишитися на узбіччі зі зламаним автомобілем.

Можна звичайно спробувати просто залишити авто на ніч у надії, що з ним нічого не трапиться і поїхати додому на автобусі, проте велика ймовірність, що по-перше, потім все одно доведеться вдатися до послуг евакуатора, а по-друге, за цей час вашим авто може статися все, що завгодно.

Exit mobile version