Site icon From-UA: Новости Украины

Будівництво приватного будинку: який дах зробити?

Дах будинку виконує одночасно захисну та декоративну функції. Вона надає споруді закінченого вигляду. Тому варто ще до початку будівництва визначитися, який тип даху вибрати, щоб внутрішній простір будинку був надійно захищений від протікання, а зовнішній вигляд будинку органічно вписувався в архітектурну концепцію селища. Тут великий вибір будматеріалів

Чинники, що визначають вибір даху

Не можна на чільне місце при виборі форми даху будинку ставити її естетичний вигляд. Архітектори радять обирати форму даху з урахуванням географічних особливостей місцевості. Варто врахувати такі природні фактори, як:

Типи дахів

Все різноманіття дахів заміських будинків умовно можна поділити на 2 типи:

  1. Плоскі дахи. Такий дах доцільно робити в тому випадку, якщо в регіоні, де планується зводити котедж, температурні коливання різної пори року незначні. Плоский дах чудово справляється із захисною функцією в регіонах з теплими зимами та м’яким кліматом, але варто встановити дощові стоки та використовувати якісний матеріал для гідроізоляції. Із встановленням такого даху впорається навіть будівельник-новачок. Ще однією перевагою плоского даху є простота її обслуговування.
  2. Скатні дахи. В рамках цього типу дахів виділяються такі групи, як:- Дах з одним схилом. Часто такий тип даху ставлять на часові споруди. У деяких регіонах Росії дах з одним схилом традиційно встановлюється на спорудах господарського призначення. Встановити такий дах нескладно. Однак слід пам’ятати, що конструкція не вважається достатньо надійною: під товстим шаром снігу вона може проломитися.

Таким чином, однозначно сказати, який дах краще зробити під час будівництва заміського будинку неможливо. Кожен тип даху має свої особливості, які необхідні у певних географічних умовах.

Exit mobile version