Site icon From-UA: Новости Украины

Подавайте заявки в Дії: до обласних центрів надійшли перші партії ламп для обміну

Перехід на LED-лампи допоможе скоротити дефіцит електроенергії. За підрахунками експертів, споживання електрики знизиться на 7-10% під час пікових навантажень. Так кожен українець зможе зробити свій внесок у посилення енергетичної безпеки держави.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив глава Мінцифри Михайло Федоров.

Подавайте заяву про обмін лампочок в Дії. Зможете обміняти 5 звичайних ламп на 5 LED у найближчій Укрпошті. Заява в Дії гарантуватиме наявність ламп у відділенні, — написав міністр (досьє Михайла Федорова)

Перші партії ламп надійшли до обласних центрів. А також — до Краматорська, Покровська і Кривого Рогу. До кінця лютого лампочки з‘являться і в інших містах України.

Як правильно подати заяву про обмін лампочок в Дії — дивіться у відео, а також переходьте за посиланням.

Дякую Європейському Союзу, який профінансував 30 млн LED-ламп українцям. Окреме спасибі — уряду Франції за додаткові 5 млн. Вистоїмо разом, — зазначив міністр.

Нагадаємо, програма обміну ламп підтримана Європейським Союзом у відповідь на заклик Президента Зеленського та реалізується Міністерством економіки, Міністерством цифрової трансформації, АТ «Укрпошта» в усіх регіонах України (за виключенням тимчасово окупованих територій та Автономної Республіки Крим). Нова програма, фінансована ЄС, є складовою підтримки Європейським Союзом українського енергетичного фронту.

Кабінет міністрів затвердив Порядок реалізації протягом 2023 року експериментального проєкту із заміни побутових ламп розжарювання на світлодіодні лампи для економії електроенергії.

Exit mobile version